Komentáře jsou vypnuty

Uzavření memoranda s Panevropskou univerzitou

Vážení rodiče, vážený pedagogický sbore, milí žáci,

určitě jste zaznamenali naši snahu o spolupráci s vysokými školami, zejména v Praze. Proto jsme učinili první krůčky, které našim žákům pomohou k lepší orientaci ve vysokoškolském prostředí. Minulý týden ve středu naši vybraní žáci 3. ročníků navštívili Panevropskou univerzitu, kde absolvovali přednášky od renomovaných odborníků v oblasti práva, např. zde přednášel JUDr. Karol Hrádela, Ph.D.  apod. Jak vyplynulo z ohlasů našich žáků, tak akce se mimořádně podařila. Navíc, tohoto dne jsme podepsali s univerzitou Memorandum o spolupráci, které zahrnuje spolupráci:

  1. v rámci odborného vzdělávání se zaměřením na cestovní ruch, právo, podnikání, řízení lidských zdrojů a případně další rozšířené oblasti vzdělávání,
  2. v rámci průzkumu a identifikace vzdělávacích potřeb a poptávky ve vztahu ke studijnímu zaměření,
  3. v rámci podpory a propagace vzdělávacích programů,
  4. v jiné oblasti spolupráce v rozsahu předmětu činnosti stran Memoranda.

Podpis Memoranda se uskutečnil rovněž 11. 9. 2024 a jeho signatáři byli rektor univerzity doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. a ředitel školy Mgr. Pavel Olšovský, MBA.

Pevně věříme, že se nám do budoucna povede navázat další spolupráci nejenom s vysokoškolským prostředím, ale také se zájmovými sportovními, kulturními a vzdělávacími organizacemi v okolí naší školy.

Mgr. Pavel Olšovský, MBA
ředitel školy