Forma zkoušky: praktická
Školní rok: 2017 – 2018
Obor: 65-42-M/01 hotelnictví
Maturitní okruhy z předmětu Hotelnictví
- Klasifikace ubytovacích zařízení dle platné OJK – pojmy, třídy, kategorie, ubytovací jednotky a zařízení, vybavení a služby dle OJK
- Mimořádné události v hotelu, hosté se zvláštními požadavky, etika podnikání v hotelovém provozu
- Organizační struktura hotelu, historie a význam ubytovacích zařízení
- Marketingový mix v hotelovém provozu, nabídka doplňkových služeb a paketů, Public Relations
- Ubytovací úsek hotelu – housekeeping, činnosti recepce, rezervační oddělení
- Hotelové řetězce a skupiny, franchisingový systém
- Sběr a rozbor informací v hotelovém podnikání
- Ekologie v hotelovém podnikání
- Hotelové rezervační systémy
- Úsek F&B, catering
- Pokladní systém – POS tvorba účtů, storno, změna platby v programu Gastro Easy
- Pokladní systém – POS orientace v programu, uzávěrka v programu Gastro Easy
- Skladový systém- orientace v programu, tvorba skladových karet, práce se skladovou kartou a její využití, kalkulace, subkalkulace v programu Gastro Easy
- Skladový systém – příjem zboží ,výdej zboží, inventura, převodky v programu Gastro Easy
- Práce v hotelovém recepčním systému –tvorba profilů hosta v programu Fidelio
- Práce v hotelovém recepčním systému –rezervace v programu Fidelio
- Práce v hotelovém recepčním systému – štafle v programu Fidelio
- Práce v hotelovém recepčním systému – práce v pokladně, hotelové účty v programu Fidelio
- Práce v hotelovém recepčním systému – tisk a využití raportů v programu Fidelio
- Výpočetní technika v hotelnictví – propojení POS se skladovým systémem a recepčním programem v programu Gastro Easy a v programu Fidelio