1. Klasifikace ubytovacích zařízení – historie, význam pro podnikání, klasifikace v ČR a ve světě, klasifikace ubytovacího zařízení Tourist 1*, program Gasto Easy – založení nové skladové karty
2. Klasifikace ubytovacích zařízení – 2* Ekonomy, 3* Standard, program Gastro Easy – sklad – základní struktura programu
3. Klasifikace ubytovacích zařízení – 4* First Class, 5* Luxury, program Gastro Easy – výdej zboží ze skladu
4. Druhy ubytovacích zařízení, program Micros Fidelio – domovní kniha
5. Mimořádné události v hotelu, program Micros Fidelio – štafle a jejich funkce, vyhledání ubytovaného hosta na dvoulůžkovém pokoji
6. Organizační struktura hotelu, Top management, program Micros Fidelio – odhlášení ubytovaného hosta, základní úkony spojené s operací odhlášení hosta
7. Etika podnikání v hotelovém provozu, program Micros Fidelio – karta organizace
8. Nabídka doplňkových služeb a paketů, hosté s mimořádnými požadavky (zdravotně postižení, VIP hosté, hosté s malými dětmi atd.), program Micros Fidelio – vytvoření rezervace
9. Ubytovací úsek hotelu, rezervační oddělení, program Micros Fidelio – natěžování na účet hosta
10. Ubytovací úsek hotelu – práce pokojské, program Micros Fidelio – rozdělení účtu hosta
11. Hotelové řetězce, program Gastro Easy – příjem zboží na sklad
12. Franchisingový systém v pohostinství, program Micros Fidelio – ubytování 2 hostů na Twin room
13. Sběr a rozbor informací, program Micros Fidelio – uklizení pokoje, propojení úklid – recepce
14. Ekologie v hotelovém podnikání, „zelený“ hotel, program Micros Fidelio – směrování ceny za ubytování na PM účet firmy (host na služební cestě)
15. Propagace stravovacích a ubytovacích služeb – marketingový mix, program Gastro Easy – tvorba kalkulace
16. Public Relations v oblasti hotelových a stravovacích služeb, program Gastro Easy – vytvoření účtu za konzumaci pokrmů a nápojů
17. Úsek F&B, catering, program Gastro Easy – plánování spotřeby surovin pomocí funkce rozpad
18. Ubytovací úsek hotelu – recepce, program Micros Fidelio – vyvolání štaflí, základní úkony ve štaflích
19. Ubytovací úsek hotelu – housekeeping, program Micros Fidelio – směrování na účet hosta do okna 2
20. Hotelové rezervační systémy, program Gastro Easy – tvorba subkalkulace